Play Video

Skozi TABATA trening nas vodi temu namenjena motivacijska glasba, katera nam odšteva intervale. Je izjemno zanimiv in razgiban način treninga, ki bo preizkusil meje vaše vzdržljivosti. Gre namreč za zelo napredno in zelo naporno obliko treninga, zato je TABATA trening primeren le za tiste, ki že imajo kar nekaj fizične vzdržljivosti in so dobro telesno pripravljeni.

Kako poteka TABATA trening?

Trening TABATA začnemo z ogrevanjem, nadaljujemo z glavnim delom in končamo z razteznimi vajami. Določeno je število ponovitev in serij in sicer 8-krat 20 sekund ponovimo visoko intenzivne vadbe, ki jim sledi 10 sekund pavze. En sklop traja 4 minute. Naredimo 3 različne sklope vaj. Trening traja dobrih 35 minut. Pri vadbi je najbolj pomembno, da izvajamo in sledimo sekundam, ki nam jih narekuje sam trening. Največkrat uporabljamo lastno težo, ročke in Skipy. Včasih bomo za popestritev dodali tudi rekvizite ITbox paketa.

Kaj je ITbox paket? Klikni tukaj.

S TABATA treningom merimo svoj napredek!

Ko izvajamo posamično vajo (recimo počep) je naš cilj, da naredimo čim več ponovitev. Število ponovitev je seveda odvisna od vaše pripravljenosti. Zveni lahko? Ne tako hitro! Vaš rezultat je namreč število ponovitev v rundi, ko ste naredili najmanj ponovitev. Torej, če ste 5 intervalov opravili s 15 ponovitvami, 2 intervala z 12 ponovitvami in 1 rundo z 9 ponovitvami, je vaš rezultat 9.

Predlagam, da Tabata trening delate 1x na teden in si na list papirja beležite rezultat. Vsak mesec bomo dodali 1 nov trening.

TABATA 10 - ZAHTEVNI
Premium
TABATA 1 - OSNOVNI
Premium
TABATA 9 - zahtevni
TABATA 8 - ZAHTEVNI
Basic
TABATA 7 - ZAHTEVNI
Premium
TABATA 6 - ZAHTEVNI
Basic
TABATA 5 - ZAHTEVNI
Basic
TABATA 4 - ZAHTEVNI
Premium
TABATA 3 - ZAHTEVNI
Basic
TABATA 2 - ZAHTEVNI
Premium
TABATA 1 - ZAHTEVNI
Premium